Tarina

UUSI SUOMUSSALMI -KUOSIN TARINA

Kaihlalahti Clothing valmistaa laadukkaita kotimaisia tekstiilituotteita Uusi Suomussalmi -kuosista. Materiaaleina käytetään kotimaista luomupuuvillaneulosta (interlock) ja puolipellavaa. Kaihlalahti Clothingin tuotteet ovat saaneet Suomalaisen Työn Liiton myöntämät Design from Finland- ja Avainlippumerkit tunnustuksena suomalaisesta suunnittelusta ja valmistuksesta.

Tekstiilituotteissa käytetään Uusi Suomussalmi -kuosipainokangasta. Painokankaan graafinen kuvio on saanut inspiraationsa perinteisestä Suomussalmi-raanusta, jonka on suunnitellut Selma Juntunen. Suomussalmi-raanun kuvio pohjautuu ruusukas-sidokseen, jota käytettiin villashaaleissa. Käsityöperinteessä tunnetaan 1800-luvulta peräisin olevia kylien omia shaalikuviointeja. Niiden perusteella saattoi tunnistaa shaalin kantajan kotikylän. Monikäyttöisiä villashaaleja käytettiin arjessa ja juhlassa suojana ja lämmikkeenä. 

Kuva Suomussalmi-raanusta:

Kaihlalahti Clothing Uusi Suomussalmi raanu tarina historia

Kankaan värisävyt kunnioittavat luonnollisia Suomussalmi-raanussa käytettäviä lampaan villan sävyjä. Suomussalmi-raanua ja siitä ideansa saaneita villatuotteita valmistetaan edelleen paikallisten käsityöläisten toimesta.

Uusi Suomussalmi -kuosikankaasta tehtävillä tuotteilla halutaan kunnioittaa suomalaista käsityöperinnettä. Tuotteet ovat käytännöllisiä ja ne kestävät jokapäiväistä elämää, arkea ja juhlaa. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomussalmella.

Perinteet ovat Kaihlalahti Clothingille oleellista arvopohjaa. Kaihlalahti Clothing haluaa tuotteilla tuoda esille vanhaa perinnettä ja sen jatkuvuutta Suomussalmella. Idea on saanut kiitosta paikallisilta ja monet jakamaan muistojaan. Moni on ottanut yhteyttä kertoakseen, miten he muistavat mummolasta Suomussalmi-raanun tai vaikkapa mummonsa tai äitinsä kutomassa raanua kangaspuissa.

Kaihlalahti Clothing on siirtänyt perinteen paitsi nykyaikaisella tekniikalla tehtyyn kuosiin, valinnut kokoelmaan valmistettavaksi tuotteita, jotka ovat läsnä aktiivisesti arjessa. Niinpä valikoimassa on muun muassa sisustustekstiilejä.

Löydät tuotevalikoimastamme kauniita asusteita ja kodintekstiileitä. Tuotteet sopivat jokaiselle: itselle, lahjaksi, tuliaisiksi, kotiin, mökille, kaupunkiasuntoon, maalaismaisemaan jne. Joko löysit oman suosikkisi? Käy kurkkaamassa tuotevalikoima, ihastu ja tilaa!

Tutustu tuotteisiin!

Kaihlalahti Clothing Uusi Suomussalmi pieni liina keittiöpyyhe pieni kuvio